Nyheder

8. marts 2013: Kendte mænd stifter nyt netværk mod mænds vold mod kvinder En række kendte mænd - med skuespilleren Peter Mygind og sangeren Isam B i spidsen - er gået sammen om at starte et dansk netværk mod vold mod kvinder.

7. marts 2013: Ligestillingsministeren sætter fokus på vold mod kvinder 8. marts
Fredag den 8. marts er det kvindernes internationale kampdag. Ligestillingsminister Manu Sareen sætter i år fokus på vold mod kvinder - særligt, hvordan mænd kan være aktivt med i bekæmpelsen af vold mod kvinder.

25. november 2012: Ofre for kærestevold søger ikke hjælp
Kun et fåtal af ofre for kærestevold søger professionel hjælp, viser ny rapport fra Statens Institut for Folkesundhed. En af grundene er, at mange ofre for kærestevold ikke opfatter sig selv som voldsramte. Mere oplysning er vejen frem, mener ligestillingsminister Manu Sareen.

8. november 2012: Færre kvinder - og flere mænd - udsættes for partnervold
Antallet af voldsramte kvinder er fortsat faldende - mens antallet af voldsramte mænd er stigende. Det viser en nye tal fra Statens institut for Folkesundhed (SIF), som offentliggøres i en rapport i dag

30. september 2012: Minister samler sportstalenter til kampen mod kærestevold
Ligestillingsminister Manu Sareen involverer nu unge sportstalenter som rollemodeller i kampen mod kærestevold. Stortalenterne Rasmus Lauge fra håndboldlandsholdet og Simon Makienok fra U21-fodboldlandsholdet bliver frontfigurer i en ny kampagne, der skal få unge mænd til at give vold mod kvinder det røde kort.

3. september 2012: Partnervold kan rammer alle
"Han blev mere og mere jaloux og optrappede volden imod mig. Fra et tag i armen til at han slog mig rigtigt og tog kvælertag." Sådan fortæller Louise på 30 år, som er mor til to små piger på 2 og 4 år. Hun er blandt de omkring 26.000 kvinder, der hvert år bliver udsat for vold i hjemmet. Hun er også med i en af seks nye dokumentarfilm, der viser partnervoldens mange ansigter. Filmene viser bl.a. at partnervold udvikler sig over tid og kan ramme alle - uanset social status og alder.

15. juni 2012: Nem adgang til viden om vold i familien
Socialstyrelsen har lavet en "håndbog" til fagpersoner i kommunerne i form af hjemmesiden Vold i familien. Her kan fagpersoner finde let tilgængelig information, som kan bruges i kontakten med familier, der lever med vold. Det gælder fagpersoner på både voksen- og børneområdet.

1. juni 2012: Mobilapplikation skal få unge til at sige fra over for kærestevold
40.000 danske unge har det seneste år af deres liv været udsat for enten fysisk, psykisk eller seksuel vold fra en kæreste. Derfor har LOKK – Landsorganisation af kvindekrisecentre i samarbejde med Ministeriet for Ligestilling og Kirke nu udviklet en mobilapplikation til unge, der skal forebygge kærestevold.

11. maj 2012: Lærer- og pædagogstuderende skal have mere viden om vold i familien
I dag offentliggør Ministeriet for Ligestilling og Kirke og Socialstyrelsen et nyt web-baseret undervisningsmateriale om vold i familien til studerende på socialrådgiver-, lærer-, pædagog-, og sundhedsplejerskeuddannelserne. Formålet med det nye undervisningsmateriale er at ruste kommende fagfolk til bedre at kunne hjælpe dem, der udsættes for partnervold.

12. juni 2011: Fodbolddanmark giver vold mod kvinder det røde kort
Ligestillingsminister Lykke Friis går nu sammen med DBU og en række landsholdsspillere om at sige fra over for vold mod kvinder. Med adgang til fodboldpublikum skal en ny kampagne være med til at starte en folkebevægelse mod vold.

10. februar 2011: Se vinderne af: "Unge sætter ord, billeder og musik til emnet kærestevold"
Med mere end 130 projekter har klasser landet over brugt deres kreative evner og skrevet, sunget, malet og sågar filmet for at medvirke i en kreativ konkurrence om kærestevold. Torsdag d. 10. feb. blev vinderen kåret på Kunstindustrimuseet i København.

31. januar 2011: Effektfuld oplysningskampagne til bekæmpelse af vold mod nydanske kvinder
Alt for mange kvinder udsættes for vold og trusler i hjemmet. Ligestillingsafdelingen under minister for ligestilling og Integrationsministeriet har i 2010 gennemført en oplysningskampagne, der satte ind over for partnervold mod nydanske kvinder. Evalueringen viser, at kampagnen har været vellykket.

23. juni 2010: National Strategi: 30 nye initiativer mod partnervold
Ingen kvinder, mænd eller børn skal leve med vold i hverdagen. Med en ny National Strategi lancerer regeringen 30 konkrete initiativer til bekæmpelse af vold i nære relationer. Strategien skal forebygge, at volden overhovedet opstår og sikre, at færre kvinder og mænd udsættes for partnervold. Samtidig skal færre børn vokse op med vold i hjemmet.

21. april 2010: Evaluering af Handlingsplan til bekæmpelse af mænds vold mod kvinder og børn i familien 2005-2008
Rambøll Management A/S har foretaget en evaluering af Handlingsplanen til bekæmpelse af mænds vold mod kvinder og børn i familien 2005-2008.

23. marts 2010: Rapport: Voldsramte kvinders arbejdsliv Undersøgelsen har til formål at se på, hvilke konsekvenser partnervold har for voldsramte kvinders arbejdsliv.

23. marts 2010: Oversigt over hjælpesystemet for voldsramte kvinder Papiret giver et overblik over de hjælpemuligheder, der er for voldsramte kvinder før, under og efter et brud med voldsudøveren samt i de tilfælde, hvor volden ophører i et bestående forhold.

23. marts 2010: Pjecen: Kender du til vold?
Pjecen "Kender du til vold? Når en voldsramt kvinde søger hjælp" er udsendt til sagsbehandlere i jobcentre og på sygedagpengekontorer.

26. januar 2010: Priser til kreative skoleelever for at bryde tavsheden om kærestevold
En film fra Nordjylland, et rap-nummer fra København og et maleri fra Sønderjylland. Det var de tre vinderbidrag, da ligestillingsministeren uddelte priserne i en kreativ konkurrence mod kærestevold.

4. juli 2008: Status 2008 for handlingsplanen til bekæmpelse af vold mod kvinder
Den tværministerielle arbejdsgruppe mod vold mod kvinder har udarbejdet en ny Status for perioden 2007-2008.

4. juni 2008: Rapport: Unge og kærestevold i Danmark
For første gang er omfanget af vold i unge parforhold blevet kortlagt i en ny og omfattende undersøgelse.

30. november 2007: Rapport: Mænds vold mod kvinder - Omfang - karakter og indsats mod vold - 2007
Rapport fra Statens Institut for Folkesundhed og Minister for Ligestilling giver tal og statistikker om vold mod kvinder samt et overblik over den danske indsats til bekæmpelse af vold mod kvinder.

10. maj 2007: Status 2007 for regeringens arbejde med at bekæmpe vold mod kvinder
Af de 37 konkrete aktiviteter i handlingsplanen til bekæmpelse af mænds vold mod kvinder og børn i familien mangler kun 4 konkrete projekter at blive igangsat.

12. juni 2006: Status 2006 - bekæmpelse af vold mod kvinder
Der er udsendt status over implementeringen af ”Handlingsplan til bekæmpelse af mænds vold mod kvinder og børn i familien 2005-2008” (juni 2006).

16. maj 2006: 5 kortfilm til voldsramte minoritetskvinder
Integrationsministeriet lancerer i samarbejde med Minister for Ligestilling informationsfilmene: ”Hvor kan jeg gå hen?”. Filmene findes på dansk og 9 fremmedsprog.

20. april 2005: Undersøgelse af effekterne af behandling af voldelige mænd
Rapporten belyser årsagerne til, at mænd udøver vold i familien, og diskuterer hvordan den mest hensigtsmæssige behandling af voldsudøvende mænd kan finde sted.