Qihuang Huang

Kvinder har ret til selv at styre deres liv i Danmark

Qihuang Huang sætter stor pris på den ligestilling, der er mellem kønnene i Danmark. Hun mener, det er vigtigt, at nydanske kvinder kender deres rettigheder her i landet. Siden hun kom til Danmark, har hun lært at sige fra og bryde med et konfliktfyldt forhold. Qihuang Huang er ambassadør for kampagnen STOP VOLDEN MOD KVINDER - bryd tavsheden.

"Jeg er vokset op i en kultur i Kina, hvor mændene dengang var vant til at bestemme. Kvinderne sagde ikke deres mening. Den talte i hvert fald ikke. Det er trist."

"Her i Danmark har jeg lært at sige fra. Jeg kender mine rettigheder. Det er vigtigt, at nydanske kvinder er klar over, at de har ret til at leve et liv uden at blive slået. Og de har ret til at leve et liv, hvor der bliver talt pænt og ordentligt til dem. De har ret til at sige deres mening og selv styre deres liv. Vi må kunne tale sammen uden at bruge vold," understreger Qihuang Huang.

Vi må kunne tale sammen uden at bruge vold

Vold går altid ud over børnene

Qihuang Huang har selv haft konflikter tæt inde på livet i sit parforhold. Vejen ud af det var at åbne sig for omverdenen og bede om hjælp:

"Det er vigtigt, at man tør åbne sig og fortælle, at man har brug for hjælp og prøve at lære af det samfund, som man bor i. For mig betød det meget, at jeg åbnede mig i forhold til omverdenen og lærte, hvordan man gør her."

"Vold går altid ud over børnene og kvinden. Det er vigtigt at tænke på børnene - at være et forbillede for sine børn. Nogen gange er det nødvendigt at blive skilt. Det kan børn godt klare, hvis man forklarer tingene på en fornuftig måde. Mine børn har i hvert fald klaret sig godt," siger Qihuang Huang.

 
 
Foto: Privat
Om Qihuang Huang
Qihuang Huang arbejder som sosu-hjælper på et plejehjem i Lyngby. Hun kom til Danmark for 17 år siden. Qihuang Huang skal i gang med en uddannelse som SOSU- og sundhedsassistent.